top of page
Sök
 • mirumsvea

Vad är Cavitation/RF?

Uppdaterat: 15 mars 2023

Cavitation/RF är en kraftfull behandling med ultraljud och radiofrekvens som hjälper kroppen med mängder av saker. Här är några exempel på vad maskinen kan hjälpa till med:

 • Få igång cirkulationen i kroppen

 • Luckra upp stagnation i lymfan

 • Kicka igång njurar, lever, tarm och andra organ

 • Få bort borrelia, spiroketer, andra bakterier, parasiter, svamp mm

 • Lösa upp blockeringar, bulor, knutor, bumps mm

 • Lösa upp fettdepåer och strama upp huden

 • Stötta lymfa, hjälpa immunförsvaret

 • Hjälpa till att rena kroppen på tungmetaller, kemikalier, syror, inflammation mm

 • Led- och muskelvärk, nervsmärtor, fibromyalgi, artros mm

 • Akuta besvär, t.ex. akuta ryggsmärtor, ryggskott, ischias, nackspärr, frozen shoulder, tennisarmbåge

 • Öka energin i kroppen, man känner sig piggare


Det finns olika munstycken i maskinen och här kommer en kort beskrivning vad de olika munstyckena gör:


Cavitation: Ultraljud som får fettceller och lymfa att vibrera vilket stimulerar lymfflödet och cirkulationen. Fettcellers membran "sprängs" och fettet hamnar utanför cellerna i lymfan. Fettet och slaggprodukter avlägsnas sen den naturliga vägen genom lymfan och urinen. Vid behandling med cavitation hörs ett ringande och pipande ljud som växlar i intensitet. Ljudet hörs bara hos den som får behandlingen och inte hos den som behandlar och upplevs av en del som lite jobbigt.

Det finns också en viss risk att få tinnitus efter behandling. En del upplever korta besvär men ibland kan problemen hänga i under längre tid. Det är viktigt att jobba på kroppens rening och balans både före och efter behandling för att minska risken för besvär.


RF/Radiofrekvens: Radiofrekvens påverkar lymfcirkulation och blodcirkulation vilket medför att svullnader och ödem dämpas. Ökad lymfcirkulation och tillförsel av friskt blod har positiv effekt på kroniska obalanser. Dessutom hjälper RF till att stimulera kollagenet och elastinbildning i huden vilket gör att kollagen reparerar och återhämtar sig. Det i sin tur gör att huden stramas upp och kan ge långsiktig effekt på rynkor, slapp hud och hudbristningar. I munstycken med RF finns också något som heter Bio. Det är en mikroström och känns som små ryckningar i huden och kan verka positivt på små rynkor och hudens åldrande.


Vacuum/RF: I det här munstycket kombineras RF med en form av vacuumbehandling som passar bra för att lösa upp hårda stagnationer i bindväven.


Cooling: Det här munstycket kan gå ner i temperatur till -10 grader C. Det passar för att dämpa rodnader i huden och det verkar också uppstramande av huden.Vilka får inte använda Cavitation/RF?

Det finns några riktlinjer att förhålla sig till vid behandling av CAV/RF och det är viktigt att du följer dem:

- Du måste vara över 18 år.

- Du får inte ha pacemaker.

- Du får inte vara gravid eller amma.

- Du får inte ha titan/metall inopererad i kroppen. Amalgam i tänder är ok. Om du har någon metall inopererad så måste du upplysa om det då det går att behandla till viss del och med vissa munstycken.

- Inga smycken eller piercing på under behandling, inga titanskruvar i höften.

- Man får inte prata i mobiltelefon i rummet när CAV/RF utförs.


2 853 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page